Nyström Reser

Selma Spa

Kategori: Allmänt

 
Tidigarer under vår semester var vi på en tripp i nedre delen av Sverige. Då skrev jag inte ett enda inlägg i Resesdagboken Nyström Reser.
 
Det skulle jag ha gjort blev jag varse om när vi kom hem. Folk jag mötte hytte med näven eller kastade onda ögat på mig. Nattliga telefonsamtal där det väsandes sades "Det där gör du inte om!".
 
Så för att blidka alla som har intresse över vad vi gör på semestern kommer här ett inlägg. :-) 
 
 
Igår morse, måndagen den 9 augusti åkte vi till Värmland och tillbringade ett dygn på Selma Spa.
 
 
Klockan ringde 07:00 och upp for vi som en virvelvind. Gjorde oss i ordning, packade en frukostkorg och iväg bar det. Efter någon dryg timme så sladdade vi in på en grusväg så det tjöt i däcken. :-)
Parkerade Turbo Tina i gröngräset och mumsade i oss den medhavda frukosten.
 
 
När vi närmade oss Karlstad förväntade vi oss den där omtalade solen. Tjenare hejsan! Den lös med sin frånvaro och regnet bara vräkte ner. Den där slogan de har på en vägskylt " Välkommen till Sola i Karlstad" kan de montera ner på momangen.
 
 
Väl framme i Sunne checkade vi in på hotellet och in på vårt rum, ordinärt hotellrum som synes. Ingen bubbelpool där inte.
 
 
Utsikten från hotellrummet var vidunderlig! :-D

Nåja, där skulle vi inte sitta och glo ut genom fönstret, bara sova. 
 
 
Det fanns ett glasgolv som var ganska fränt att gå på och titta ner på spaets relaxavdelning.
 
 
En inomhuspool, två bubbelpooler, två utomhuspooler och fyra olika typer av bastuar skulle vi testa på under vår vistelse.
 
 
Men först skulle det bytas om och hoppas i badrock och badtofflor som hotellet stod för. Jag hade att växa i så att säga när det gäller mina badtofflor. Det var som att kliva omkring i ett par snöskor...
 
 
Men bubbelpoolen passade Herr Nyström alldelse utmärk! :-)
 
 
Efter att ha utnytjat spaets alla fasiliteter var det dags för middag med utsikt!
 
 
Till förrätt serverades det löjrom, smulat filbröd, gräddfil, rivet äpple och några skivade grönsaker. Gott.
 
 
Huvudrätten bestod av marinerad short rib och potatiskaka med varm tomatsalsa tillsammans med några sommarprimörer. Short rib för mig är små revben men det här var en stor köttklump på ett jätteben. Den måste ha suttit på en Mammut! Smaskens var det hur som helst.
 
 
Deserten var en vaniljkaka, yoghurtglass, hyvlad rabarber och maränger. Satt som pricken över i:et i lilla magen. :-)
 
 
Efter middagen ville Lilla Frua ha något värmande innanför västen så hon beställde något sliskigt som vanligt. Glad som tusan blev hon i alla fall. :-D
 
 
Jag själv testade en alkoholfri Gin med Rabarbertonic och rosépeppar. Svalkande för kropp och själ. 
 
 
Det bästa med att bo på hotell är frukosten. Den som serverades i morse var otroligt stor och välsmakande som förväntat. Jag avslutade frullen med en pannkaka, sylt och grädde. Men den där pannkakan var inte bra. Det var som att äta på en bit kartong. :-(
 
 
Sylt och grädde kan man äta utan pannkaka. Det gick hur bra som helst. :-)