Madrid - Dag 5, del 2

Kategori: Allmänt

Äntligen var resans huvudmål här. Vi skulle se Atletico Madrid mot Liverpool i Champions League.

Innan vi hoppade på tunnelbanetåget som skulle ta oss ut till Wanda Metropolitano Stadium fick vi i oss lite mat.

Resan tog oss ungefär 40 minuter. Väl framme inhandlades det halsdukar och lite godis att ha på läktaren.

Atletico Madrids spelarbuss anlände och supportrarna smällde av en bunt Bengaliska eldar.

Väl inne på stadion hittade vi våra platser och vi hann knappt sätta oss förrän Thomas hojtade till att Jürgen Klopp, Liverpools tränare, stod nedanför oss och blev intervjuad. Snabba som illrar sprang vi ner till plan.

Självklart skulle han fångas på bild.

Lasse Granqvist och Hasse Backe var också på plats, men de fick vara med på en inzoomad bild. Orkarde inte springa upp och ner för alla trapporna för de där trötta svenskarna

Publiken började fylla på läkarna. Stadion kan ta emot 68 456 besökande.

Till slut kom spelarna in.

Lagbild skulle tas.

Så sparkade de igång.

Som match sett var den händelserik i första halvlek. Liverpool gjorde 2 mål innan Atletico också gjorde 2 mål. Den spanska publiken gick från att vara riktigt nedstämda till att få hoppet tillbaka.

I andra halvlek tilldömdes LIverpool en straff och tog ledningen med 3-2. Atletico fick också en straff men den VAR granskades och straffen uteblev.

Antoine Griezmann i Atletico, som gjort båda deras mål, blev utvisad för spark i huvudet på Liverpools Roberto Firmino.

Nu vaknade publiken. Jädrar i min låda, spanjorerna blev som galna. Bortdömd straff och en utvisad. Jag lärde mig alla fula ord som finns i det spanska språket på 5 minuter, att jag sedan inte förstår en bråkdel av dem kanske är bra. :-D

Matchen slutade med vinst för Liverpool.

Spanjorerna var sura och förbannade som tusan.

Men vi var glada.

Tog nog 1000 bilder och några videos under matchen och slänger med en bunt bilder bara sådär längs ner.

Som helhet var resan kanonbra, vi har sett och gjort massor med grejer. Det enda som skulle kunna vara lite som smolk i bägaren är att matchen Real Madrid mot Atletico Bilbao blev inställd.

Flygresan var kanon, både dit och hem. Hotellet centralt beläget, sängarna utmärkta, bra tryck i duschen och T-banan ett smidigt sätt att förflytta sig på.

Det får bli det sista från den här resan.