Nyström Reser

Zakynthos - Dag 1

Kategori: Allmänt

 

Efter att ha sovit ett par tre timmar och klivit upp tidigt som tusan satte vi oss i bilen och tog sikte på Arlanda.

Här skulle det åkas på semester. Att det regnade ordentligt på vägen dit gjorde inte ett dugg, vi visste att solen och värmen skulle möta oss på Zakynthos.

Efter att ha parkerat bilen på en långtidsparkering och blivit skjutsade till Arlanda blev vi avsläppta vid terminal 4. Utanför terminal 5 håller man på med ombyggnationer, det var dit vi skulle för att checka in och dumpa bagaget. 

De har gjort om ganska mycket på Arlanda, stort område där man scannar biljetten för att bli insläppt fär att sedan gå till säkerhetskontrollen som numer är jättestor. Fördelen är att man behöver inte hala fram varken iPads eller vätskor man har i handbagaget. Nackdelen är att när man upptäcker att vi ska flyga från Pir C så får man knata tillbaks mot Terminal 4 och nu är vi då vid Pir F. Jaja, bara och kavla upp skjortärmarna och hoppas skorna håller så kommer vi nog fram så småningom. 

 

 

Väl framme och incheckade på hotellet åkte badbrallorna på med en rasande fart. Här skulle det badas och solas i 180.
 

Utsikt från solstolen. 

En lättar lunch intogs vid poolresturangen. Grillad ost och skinkmacka. Kunde gjorts bättre men den gick ner.

 
Efter ännu mer sol och bad var det dags att dra sig tillbaks till hotellrummet för att softa lite och göra sig i ordning för kvällens buffé. Bestick har det gott om på hotellet i alla fall. 

Kvällens underhållning stod två gitarrspelande greker där den ena trodde han var med i ett hårdrocksband och den andra ville nog helst spela folkmusik. Men de fick ihop det på något vis så det lät riktigt bra.

 
 

Efter alldeles för lite sömn är det dags att knyta sig och göra sig redo för morgondagens eskapader. 

 

  

 

Kommentera inlägget här: